menusearch
amirkhizplast.ir

مشکلات بازیافت پلاستیک ها ,

۱۳۹۸/۴/۷ جمعه
(2)
(0)
مشکلات بازیافت پلاستیک ها
مشکلات بازیافت پلاستیک ها

همانطور که میدانید وجود حرارت و پدیده تخریب هنگام تولید مواد بازیافتی موجب گردیده است که این مواد از خواص پایین تری نسبت به نو برخوردار باشند. در واقع عامل دپلیمریزاسیون سبب کاهش جرم مولکولی این مواد می‌شود و بنابراین نمی‌توان از گرانول های بازیافتی به تنهایی برای تولید محصول با کیفیت بالا و نیز به دلیل آلودگی های موجود در بسته بندی غذایی و ساخت مواد آرایشی و بهداشب استفاده کرد.

در ایران علاوه بر مشکلات فوق، نبود استاندارد و نظارت برای مواد بازیافتی سبب تولید محصول با کیفیت پایین و مضر به سلامتی می‌گردد. براین مثال حتی دیده شده است که متأسفانه افراد سودجو در مناطق محروم از مواد بازیافتی در تولید سر پستانک شیشه نوزاد استفاده نموده اند که موجب بروز آفت در نوزادان شده است. عدم وجود دستگهایی که بتواند محصولات با کیفیت مناسب تولید نماید از مشکلات دیگر این صنعت محسوب میگردد. طبق مشاهدات بنده اکثر دستگاهها از امکانات حداقلی برخورداند و ضمناً دستگهای مصرقی اکثرا دست دوم و قدیمی است و حتی در مراحل شستشو از آب کافی نیز استفاده نمیکنند از این رو به سختی می‌توان داخل کارگاهی که بازیافت انجام میدهد وارد شد.

اما راه حلهایی که بتوان مشکلات مواد بازیافتی را حل نمود عبازتند از:

1-    استفاده از تکنولوژی های مربوطه و به روز. برای مثال برای تولید بطری نوشابه از بطری های بازیافتی میتوان از یک تکنولوژی به عنوان (B to B) استفاده کرد، که به دلیل از بین بردن آلودگی های میکربی پرک بازیافتی را می‌توان مجدداً برای تولید بطری نوشابه استفاده نمود.

2-    مخلوط کردن با مواد نو و یا افزودن افزودنیها

3-    محصول را طوری طراحی نمود که استحکام بیشتری داشته باشد برای مثال دیواره محصول را ضخیم تر انتخاب نمود.

4-    فرایند ساختی متناسب با نوع محصول انتخاب کرد. برای مثال در تولید محصولاتی استفاده کرد که رنگ آن چندان اهمیت ندارد و چون عموماً مخلوطی از چند پلاستیک بازیافت میگردد رنگ نهایی سبز تیره و یا مشکی خواهد شد که حتی برای محصولاتی که رنگ روشن دارند برای مثال ظروفی که از پلی اتیلن ساخته شده اند نیز می‌توان مواد رنگ زا اضافه کرد تا رنگ اصلی محصول را بپوشانند.

5-    فرایند کواکسترون در تولید محصولاتی که پلاستیک بازیافتی بین مواد نو اکسترود می‌گردد و برای مثال ورق های چند لایه که لایه وسطی پلی اتیلن ترفتالات بازیافتی و لایه زیرین و رویی آن مواد نو اکسترود می‌گردد. این تکنولوژی توسط بخش خصوصی در حالت خریداری در ایران است. لازم به ذکر است که تمام پلاستیکهای بازیافتی در فرایندهای تزریقی، قالبگیری فشاری، اکستروژن و دمشی کلندرینگ، ترمو فرمینگ و قالبگیری چرخشی کاربرد دارند.

6-    قالبگیری تزریقی ساندویچی یک تکنیک دیگر برای پلاستیکهای بازیافتی است که هسته داخلی آن مواد بازیافتی و لایه خارجی آن مواد نو است.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر