پس از جمع آوری اسفنج های پلی استایرن، آلودگی های اضافه را حذف کرده و سپس با شستشو آنها را تمیز می کنیم. مواد پلی استایرن شسته شده را میتوان به دو شیوه استفاده از سامانه فشرده سازی یا روش مذاب تغییر شکل داد. در این فرایند با اعمال فشار مکانیکی، هوا از سلول های اسفنج پلی استایرن خارج شده و همه یا بخشی از ساختار متخلخل اسفنج متلاشی می شود. در این فرایند چگالی محصول افزایش مییابد. بخش زیادی از اسفنج های جمع آوری شده توسط فشرده کردن یا چگال کردن بازیابی میشوند. مواد بدست آمده از این مرحله را به گرانول یا قرص تبدیل میکنند. از این گرانول ها برای تهیه محصولات جدید استفاده میشود.
با استفاده از این فرایند میتوان براحتی مواد بازیافت شده را قابل حمل و فرایند پذیر کرد.
از روش های مطرح در بازیافت شیمیایی پلی استایرن، تخریب کاتالیزوری آن است. در این روش، از کاتالیزورهای بر پایه آهن، برای تخریب کاتالیزوری ضایعات اسفنج پلی استایرن استفاده میشود. انرژی فعالسازی تخریب گرمایی پلی استایرن انبساط یافته، ۱۹۴ کیلوژول بر مول محاسبه شده است. این میزان انرژی با وجود کاتالیزور تا ۱۳۸ کیلوژول بر مول کاهش مییابد.
پژوهشگران تلاش کرده اند با تغییر نوع و مقدار کاتالیزور و کنترل دمای واکنش، تولید محصول خاصی را به بیشترین مقدار برسانند. محصول نهایی به دست آمده از این فرایند بیشتر بعنوان سوخت مصرف میشود.
در فرایند بازیافت پسماندهای پلی استایرن، افزون بر ملاحظات اقتصادی، مشکلات فنی و فرایندی نیز عوامل بسیار تعیین کننده ای هستند. با کنترل مناسب شرایط عملیاتی و استفاده از کاتالیزورهایی که سبب افزایش کیفی محصول میشوند، بازیافت ضایعات استایرن افزون بر از میان بردن آثار مخرب زیست محیطی، از جنبه های مناسب اقتصادی نیز برخوردار است.
منبع: ایران پلاستیک
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |